Boek
Nederlands

SuperZwerver

+1
SuperZwerver
×
SuperZwerver SuperZwerver
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Olivier (ik-persoon) vindt een boek in zijn fietsmandje. Waarom heeft het boek een sticker en een code, en waar komt dat boek vandaan? Verhaal in de vorm van een toneelstuk. AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Lezen, Boeken
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
SuperZwerver / tekst en illustraties Daniëlle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019
107 p. : ill.
ISBN
9789048736461 (hardback)

Besprekingen

Dit boek, deel uit van de serie ‘Toneellezen’*, is geschreven op AVI-E5. Op het schutblad voorin worden alle personages voorgesteld met een illustratie en een korte beschrijving. Deze illustraties staan ook boven de hoofdstukken, om te laten zien welke personages er in het betreffende hoofdstuk een rol hebben. Elk hoofdstuk begint met een inleidende tekst in een cursieve letter, waarin de rollen worden verdeeld. Deze teksten zijn geschreven vanuit het ik-perspectief van de hoofdpersoon: Olivier. Als Olivier een boek in zijn fietsmandje vindt, weet hij eerst niet zo goed wat hij hiermee aan moet. Als hij het boek beter bekijkt, ontdekt hij een sticker voorop met de tekst ‘Neem mij mee!’. In het boek vindt hij een code. Na wat speurwerk op internet blijkt het een zwerfboek te zijn. Dit spreekt Olivier aan en samen met zijn zusje en de hulp van nog twee kinderen gaat hij aan de slag om een eigen Zwerfboekenstation te maken. Verhaal in de vorm van een toneelstuk, waarbij het verhaal in di…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia

Suggesties