Een jonge CIA-agent, bewaker van een Amerikaans 'safe house' in Kaapstad, moet samen met een ex-spion een veilig heenkomen zoeken.
Onderwerp
CIA
Titel
Safe house
Regisseur
Daniel Espinosa
Componist
Ramin Djawadi 1974-
Acteur
Denzel Washington Ryan Reynolds
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans
EAN
5050582887051

Besprekingen

De actiethriller 'Safe house' is de eerste Hollywoodfilm van de Zweed Daniel Espinosa (Snabba cash). De jonge CIA-agent Matt Weston (Ryan Reynolds) is bewaker van een Amerikaans 'safe house' in Kaapstad, waar een internationaal gezochte ex-spion wordt ondergebracht. Wanneer het huis wordt aangevallen door criminelen, moeten Weston en de ex-spion (Denzel Washington) noodgedwongen samen een veilig heenkomen zoeken. Kevin Toma (Volkskrant 23-2-'12) ziet koortsachtige achtervolgingsscènes en schietpartijen, maar ook een ongeloofwaardig, voorspelbaar en clichématig verhaal. Marco Weijers (Telegraaf 23-2-'12): '(...) spannende psychologische strijd, mooi uitgespeeld door Washington en Reynolds (...) Espinosa's grauwe realisme geeft de spannende achtervolgingen en de (soms wat al te vergezochte) verwikkelingen in Safe House een vlijmscherp randje.'

Over Daniel Espinosa

Daniel Espinosa (Huddinge, 23 maart 1977) is een Zweedse filmregisseur.

Biografie

Daniel Espinosa werd in 1977 geboren in het Zweedse Huddinge. Hij is van Chileense afkomst. In 2001 studeerde hij af aan de Nationale Filmschool van Denemarken.

In 2004 maakte hij zijn regiedebuut met de Zweedse dramafilm Babylonsjukan. Zes jaar later brak hij samen met hoofdrolspeler Joel Kinnaman door met Snabba Cash (Engelstalige titel: Easy Money). De thriller was in 2010 met meer dan 600.000 bezoekers de meeste bezochte bioscoopfilm in Zweden.

In 2012 maakte Espinosa in Hollywood de actiethriller Safe House (2012), met Denzel Washington en Ryan Reynolds als hoofdrolspelers. Enkele jaren later mocht hij de roman Kind 44 verfilmen. Child 44 (2015) was een Brits-Amerikaanse productie die kon rekenen op de medewerking van acteurs Gary Oldman en Tom Hardy. Ook Espinosa's landgenoten Joel Kinnaman…Lees verder op Wikipedia