Boek
Nederlands

De Darlings van New York

Cristina Alger (auteur), Lidwien Biekmann (vertaler), Gerda Baardman (vertaler)
Een miljardairsfamilie in New York komt onder grote druk te staan als blijkt dat er een connectie is met een frauduleuze firma.
Titel
De Darlings van New York
Auteur
Cristina Alger
Vertaler
Lidwien Biekmann Gerda Baardman Wim Scherpenisse
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Darlings
Editie
1
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2012
383 p.
ISBN
9789046812884 (paperback)

Besprekingen

Vlot en spannend geschreven debuut voor een breed publiek van de jonge Amerikaanse schrijfster over de neergang van de miljardairsfamilie Darling. De proloog, waarin een goede vriend en zakenpartner van Carter Darling, de pater familias van de Darlingclan, zelfmoord pleegt, verbindt al puissante rijkdom met verval. Deze man blijkt de spin in het net te zijn in de verdoemde connectie van de investeringsmaatschappij van Carter Darling met een bedrijf dat blijkt grootschalige fraude te hebben gepleegd. Wat heeft Darling ervoor over om zijn zaak, het kapitaal en de familie te redden? Het lukt de auteur om binnen de korte tijdspanne een even verhelderende als gevarieerde kijk op wereld van de rijke bankiers en beleggers van Wall Street te bieden. Dit door verschillende personages aan het woord te laten (met de nadruk op de familieleden Darling, naast werknemers, accountants, advocaten en journalisten) zonder de spanningsboog te verliezen. De auteur schetst als voormalige bedrijfsjuriste, a…Lees verder

Over Cristina Alger

Cristina Alger (New York, 1980) is een Amerikaans juriste en auteur van spannende romans.

Leven en werk

Alger studeerde af aan Harvard en New York University School of Law, was bedrijfsjurist en werkte als analist bij Goldman Sachs voordat ze schrijver werd. Haar vader was de bekende investeringsexpert David Alger, die in 2001 omkwam tijdens de aanslag op de Twin Towers.

De New York Times noemt haar de bestseller auteur van The Banker’s Wife, Girls Like Us, The Darlings en This Was Not the Plan. Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Privé

Alger woont in New York met haar echtgenoot en kinderen.

Bibliografie (selectie)

Suggesties