Strip
Nederlands

Dance Academy. 13

Crip (illustrator), Béka (scenarist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
De dansers Julia, Laila en Lucie maken nieuwe avonturen mee op de Dance Academy. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dansen
Titel
Dance Academy. 13
Illustrator
Crip
Scenarist
Béka
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Studio danse Tome 13
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2022
46 p. : ill.
ISBN
9789462108431 (paperback)

Besprekingen

Een nieuw stripverhaal in de serie ‘Dance Academy’. De drie vriendinnen Julia, Laila en Lucie houden van klassieke en moderne dans. Ze proberen ook andere dingen uit zoals hip-hop, musical en flamenco. De Dance Academy is hun tweede huis en hun families zijn er ook bij betrokken. Fris en met humor geschreven. Ballonstrip met vrolijke tekeningen in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Crip

Crip (een verkorting van het Engelstalige cripple, 'kreupel') is een term die in de Engelstalige wereld voornamelijk als scheldwoord werd gebruikt voor mensen met een handicap. De term wordt in de Engelstalige wereld ook als geuzennaam gebruikt. In België en Nederland kent het gebruik van deze term in het algemeen en als geuzennaam nog weinig ingang.

Mensen met een al dan niet gediagnosticeerde lichamelijke, sensorische en/of cognitieve beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische ziekte kunnen zich identificeren met crip. De term crip kent geen vastomlijnde grenzen. In combinaties als ‘crip moves’, ‘crip shots’, ‘crip poetry’ krijgt het woord als adjectief de betekenis van ‘cool’ op een manier die verschil ten opzichte van zogenaamd normale lichamen vol zelfvertrouwen omarmt.

Geschiedenis

Sinds de jaren zeventig van de twintigste eeuw wordt de term crip in de Engelstalige wereld in beperkte kring gebruikt al…Lees verder op Wikipedia