Boek
Nederlands

Hoeve Westergaarde

Clemens Wisse (auteur)
Een boer, vader van vier kinderen, gaat ervan uit dat hij door een van hen zal worden opgevolgd, maar zij kiezen een andere weg.
Titel
Hoeve Westergaarde
Auteur
Clemens Wisse
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Z&K, © 2020
223 p.
ISBN
9789020538373 (hardback)

Besprekingen

Op hoeve Westergaarde woont de familie Borgman die bestaat uit vader Joost, moeder Ina en hun vier kinderen: Leen, Riet, Ans en Cor. Vader Joost gaat ervan uit dat zijn opvolging een feit is, maar het verloopt allemaal niet zoals hij had verwacht. Zijn dochters trouwen met een ander dan hij in gedachten had – en om die reden doet hij er ook moeilijk over en duurt het lang voordat de huwelijken zijn goedkeuring kunnen wegdragen. En ook Leen en Cor lijken er geen interesse in te hebben. Zal dat nog goedkomen? Dat komt het natuurlijk, want een streekroman zou geen streekroman zijn als uiteindelijk niet alles op zijn pootjes terechtkomt. Dat maakt het lezen van deze roman ook weinig spannend. Daarbij doet het wat ouderwets aan allemaal, maar tegelijk past het daardoor dat wel goed bij de tijd waarin het boerenverhaal zich afspeelt. Erg vernieuwend is deze pennenvrucht niet als je hem vergelijkt met zijn voorgangers, want het gaat weer over het boerenleven begin twintigste eeuw. Maar de au…Lees verder

Over Clemens Wisse

Clemens Wisse (Oud Ade, 4 juli 1935) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk boerenromans. Hij schreef zijn eerste roman in 1984, maar het duurde wel 7 jaar voordat hij hem uitbracht. Een uit de hand gelopen hobby noemt hij het schrijven zelf. Zijn oeuvre omvat meer dan 30 werken.

Leven en werk

Wisse kwam uit een een groot gezin. Hij was de tiende uit een gezin van veertien kinderen. Zijn vader Cornelis Wisse was timmerman en zijn moeder Wieske (Ludovica) Saintfiet was tijdens de Eerste Wereldoorlog uit België gevlucht.

Na een aantal avondcursussen, die hij volgde na zijn middelbareschoolopleiding, ging hij in het bedrijfsleven aan het werk en specialiseerde zich in pr en communicatie. In zijn vrije tijd schreef hij al boeken. Vanaf zijn pensionering, in het jaar 2000, werkte hij aan uitbreiding van zijn oeuvre, waarbij hij vooral herinneringen over leven op het boerenland uit zijn jeugd in zijn boeken verwerkt…Lees verder op Wikipedia