Boek
Nederlands

De jonge weduwe van Reggezate

Clemens Wisse (auteur)
+1
De jonge weduwe van Reggezate
×
De jonge weduwe van Reggezate De jonge weduwe van Reggezate

De jonge weduwe van Reggezate

De liefde tussen een arme daggelderszoon en de dochter van een rijke herenboer lijkt onmogelijk.
Titel
De jonge weduwe van Reggezate
Auteur
Clemens Wisse
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Zomer en Keuning, 2016
224 p.
ISBN
9789401908207 (paperback)

Besprekingen

Cor Loos, zoon van een daggelder, werkt sinds zijn twaalfde jaar op de oude hoeve Reggezate van de herenboer Veldman. Hij wordt verliefd op Keetje, de enige dochter van de rijke boer. Maar omdat in een boerengemeenschap geld de boventoon voert, koppelt de boer zijn dochter aan de zoon van een eveneens welgestelde boer want ‘de centen zitten goed’. Het huwelijk van Keetje duurt kort omdat haar man overlijdt door een ongeluk. Verandering van inzichten en onverwacht geluk voor Cor’s moeder maken de toekomst voor Cor en Keetje hoopvol. Een makkelijk leesbare boerenroman met een goede sfeertekening. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de twintigste eeuw en laat goed het grote verschil zien tussen arm en rijk, een thema dat vaak voorkomt in de boeken van de auteur (1935) die in 1991 debuteerde met de boerenroman ‘De Vlierhoeve’. Inmiddels heeft hij meer dan dertig romans geschreven. Vrij kleine druk.

Over Clemens Wisse

Clemens Wisse (Oud Ade, 4 juli 1935) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk boerenromans. Hij schreef zijn eerste roman in 1984, maar het duurde wel 7 jaar voordat hij hem uitbracht. Een uit de hand gelopen hobby noemt hij het schrijven zelf. Zijn oeuvre omvat meer dan 30 werken.

Leven en werk

Wisse kwam uit een een groot gezin. Hij was de tiende uit een gezin van veertien kinderen. Zijn vader Cornelis Wisse was timmerman en zijn moeder Wieske (Ludovica) Saintfiet was tijdens de Eerste Wereldoorlog uit België gevlucht.

Na een aantal avondcursussen, die hij volgde na zijn middelbareschoolopleiding, ging hij in het bedrijfsleven aan het werk en specialiseerde zich in pr en communicatie. In zijn vrije tijd schreef hij al boeken. Vanaf zijn pensionering, in het jaar 2000, werkte hij aan uitbreiding van zijn oeuvre, waarbij hij vooral herinneringen over leven op het boerenland uit zijn jeugd in zijn boeken verwerkt…Lees verder op Wikipedia