Boek
Nederlands

Meisjes in blessuretijd : de Hard Gras-verhalen

+1
Meisjes in blessuretijd : de Hard Gras-verhalen
×
Meisjes in blessuretijd : de Hard Gras-verhalen Meisjes in blessuretijd : de Hard Gras-verhalen

Meisjes in blessuretijd : de Hard Gras-verhalen

Genre:
Carolina Trujillo werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs met De terugkeer van Lupe García, die de BNG Nieuwe Literatuur Prijs won. In augustus 2014 stond Carolina Trujillo’s eerste verhaal in Hard gras. ‘We hopen in de toekomst nog meer te mogen publiceren van deze begaafde schrijfster,’ vermeldde het redactioneel. Het was het eerste van een zestal verhalen, waarin de vertelster ons deelgeno
Titel
Meisjes in blessuretijd : de Hard Gras-verhalen
Auteur
Carolina Trujillo
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Koppernik, 2021 | Andere uitgaves
164 p.
Verschijningsdatum
12-02-2021
ISBN
9789083135120 (paperback)

Besprekingen

De in Uruguay geboren maar in Nederland wonende schrijfster (1970) heeft een duidelijke eigen visie en steekt deze niet onder stoelen of banken. Wordt zij uitgenodigd om te praten over de bijtgrage Luis Suárez of over ‘en un momento dado’, de Cruijffiaanse uitdrukking dan geeft zij zonder blikken of blozen haar mening. Sarcasme en ironie verwerkt ze in prachtige verhalen over de rauwe werkelijkheid. De werkelijkheid die haar als vluchteling naar Nederland bracht, waarin ze voor zichzelf leerde opkomen en leerde voetballen als een kerel. Een wereld van verslavingen en gebreken, maar ook een wereld van liefde. Vooral voor haar moeder, die via skype altijd in de buurt is. Een plekje vinden in deze wereld, de rauwe werkelijkheid doorstaan en met een frisse blik en humor in het leven staan zijn de rode draad. Een bundel met prachtige ontroerende, openhartige en grappige verhalen die eerder zijn verschenen in het voetbaltijdschrift 'Hard Gras'. Super.

Over Carolina Trujillo

CC BY 3.0 - Foto van/door Carolina Trujillo

Carolina Trujillo (Montevideo, Uruguay, 27 maart 1970) is een Uruguayaans-Nederlands schrijfster en columniste voor het NRC Handelsblad.

Biografie

Trujillo werd geboren in Montevideo, maar kwam op vijfjarige leeftijd naar Nederland, samen met haar moeder en zus. Na het einde van de junta in Uruguay keerde ze terug naar haar geboorteland. In 1991 won ze een eerste prijs voor haar eerste Spaanstalige novelle en besloot ze weer naar Amsterdam te gaan. Daar voltooide ze haar studie scenarioschrijven aan de Filmacademie.

Prijzen

  • Eerste prijs Colihue romanwedstrijd Argentinië 1991, voor De exilios, maremotos y lechuzas (Spaanstalig)
  • Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs 2002, voor De bastaard van Mal Abrigo (haar Nederlands debuut)
  • BNG Nieuwe Literatuurprijs 2010, voor De terugkeer van Lupe Garcia (haar tweede Nederlandse roman)
  • Jan Han…Lees verder op Wikipedia