Lettertype dyslexie
Nederlands

Hartelijk gefeliciteerd : zes nieuwe verhalen

Burny Bos (auteur), Hans De Beer (illustrator)

Hartelijk gefeliciteerd : zes nieuwe verhalen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Zes aparte avonturen van familie Mol-de Mol. Vanaf ca. 7,5 jaar, voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Mollen
Extra onderwerp
Mollen (jeugd verhalend)
Leesniveau
AVI 5
Titel
Hartelijk gefeliciteerd : zes nieuwe verhalen
Auteur
Burny Bos
Illustrator
Hans De Beer
Taal
Nederlands
Uitgever
[Voorschoten]:: De Vier Windstreken, 2001
46 p. : ill.
ISBN
90-5579-582-8

Besprekingen

Deeltje uit de serie over familie Mol-de Mol, die vaak dingen meemaken waarbij iets misgaat. In korte hoofdstukjes worden de avonturen verteld, bijvoorbeeld op reis, naar de tandarts en een verjaardagsfeest. In het eerste hoofdstuk wordt de familie voorgesteld. Zoals de illustraties laten zien, leeft de familie in de echte wereld, maar dan als aangeklede mol. Hierdoor wordt de herkenbaarheid voor de jonge lezer versterkt. De verzorgde gekleurde tekeningen zijn soms een pagina groot, maar staan voornamelijk verspreid tussen de tekst; op iedere pagina een. Grappig getekend met aandacht voor details. De tekst is eenvoudig, groot gedrukt in een schreefloze letter en bedoeld voor beginnende lezers. Ook geschikt om voor te lezen aan kleuters. Verzorgd uiterlijk met een vriendelijke uitstraling. Achterin informatie over de auteur en over de illustrator.

Over Burny Bos

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door KRO

Bernard Gerrit (Burny) Bos (Haarlem, 8 april 1944) is een Nederlandse producent, scenario- en kinderboekenschrijver. Ook werkte hij als acteur aan kinderprogramma's op radio en televisie mee.

Loopbaan

Tot 1974 was hij onder meer onderwijzer en leraar tekenen. Daarna was Bos werkzaam bij de AVRO-radio. In 1975 kreeg hij van de zilveren Reissmicrofoon jury een eervolle vermelding voor de Ko de boswachtershow (radio) en in 1977 voor Radio Lawaaipapegaai. In 1981 gaf de jury voor de Zilveren Nipkowschijf een eervolle vermelding aan de televisieserie Lawaaipapegaai. In 1983 ontving hij de Zilveren Reissmicrofoon voor zijn gehele radio-oeuvre.

In de periode van 1977 tot 2004 heeft Bos meer dan 40 kinderboeken geschreven. Sommige boeken zijn uitgegeven in meer dan 20 landen.

Van 1984 tot 1989 was Bos hoofd van de jeugdafdeling van de VPRO. Onder zijn supervisie werden programma's als Theo en Thea…Lees verder op Wikipedia

Suggesties