Boek
Nederlands

Sammie in de zomer

Sammie in de zomer

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Het is weer zomer! Poes Sammie spettert in het zwembadje in de tuin en gaat een dagje naar het strand. Als Sammie weer thuis is, plukt hij heerlijk rijp fruit uit zijn moestuin. Wat is de zomer toch fijn. Prentenboek met gestileerde illustraties in vrolijke, heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Zomer
Titel
Sammie in de zomer / [tekst en illustraties] Anita Bijsterbosch
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[16] p., afwisselend met [12] halve p. : ill.
ISBN
9789044832181 (hardback)

Besprekingen

Het is zomer. Sammie en zijn knuffel Job zitten samen in het zwembadje. Sammie heeft zin om naar de zee te gaan. Hij springt samen met Job op zijn fiets. Als ze er zijn, smeert Sammie zich in, bouwt hij zandkastelen en op de terugweg naar huis eet hij een ijsje. Thuis plukt hij tomaten, meloen, komkommers en sla en daarna gaat hij ook nog vliegeren. Prentenboek waarin verschillende dingen aan de orde komen die bij de zomer horen en die je in de zomer kunt doen. Leuk boek om het met peuters over de zomer te hebben. Met halve tussenpagina’s als flap, die een verrassing opleveren op de volgende pagina. Met sfeervolle illustraties in zachte tinten, waarop meer zomerse details te zien zijn dan in het verhaal voorkomen. Aantrekkelijk omslag. Eerder verschenen delen over Sammie in de lente en de herfst en ook 'Sammie in de winter'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia