E-boek
Nederlands

Het zwaard der voorzienigheid

Andrzej Sapkowski (auteur), Corry van Bree (vertaler)
Bundel verhalen rondom de hekser Geralt de Rivia, een bijzonder soort magiër, gespecialiseerd in het gevecht met monsters.
Titel
Het zwaard der voorzienigheid
Auteur
Andrzej Sapkowski
Vertaler
Corry van Bree
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Pools
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2019
ISBN
9789024577880
CloudLibrary
3hwxgr9

Over Andrzej Sapkowski

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Andrzej Sapkowski (Łódź, 21 juni 1948) is een Pools fantasyschrijver. Hij is het bekendst door zijn succesvolle boekenreeks De Hekser.

Biografie

Sapkowski studeerde economie, en voordat hij zich op het schrijven stortte, werkte hij als een hoofdvertegenwoordiger voor een buitenlands handelsbedrijf. Zijn eerste kort verhaal, De Hekser (Wiedźmin), werd gepubliceerd in Fantastyka, een toonaangevend fantasyliteratuurmagazine in Polen, in 1986 en was zowel bij lezers als critici enorm succesvol. Sapkowski heeft een cyclus of boekenreeks gecreëerd gebaseerd op de wereld van De Hekser, bestaande uit drie verzamelingen van kortverhalen en vijf romans. Deze boekenreeks en vele andere werken hebben van hem een van de bekendste fantasyauteurs in Polen gemaakt in de jaren 90 van de 20e eeuw.

Het hoofdpersonage van De Hekser is Geralt, een mutant-moordenaar die sinds zijn kindertijd is getraind…Lees verder op Wikipedia