E-boek
Nederlands

Het seizoen van stormen

Andrzej Sapkowski (auteur), Theo Veenhof (vertaler)
Het Seizoen van Stormen is de zesde Witcher-roman van Andrzej Sapkowski over hekser Geralt van Rivia. Het verhaal speelt zich af tussen de verhalen uit De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid. Hekser Geralt: de man die gewone mensen moet beschermen tegen magische monsters. De man die zijn leven keer op keer op het spel zet om zijn geliefden te redden én goud te verdienen. Om dat te do
Titel
Het seizoen van stormen
Auteur
Andrzej Sapkowski
Vertaler
Theo Veenhof
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Pools
Oorspr. titel
Sezon burz
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2017
1 digitaal bestand
Aantekening
Het seizoen van stormen is een op zichzelf staande roman die zich afspeelt tussen de verhalen uit De laatste wens en Het zwaard der voorzienigheid / Het zwaard van het lot.
ISBN
9789024576104
CloudLibrary
3hwwt89

Over Andrzej Sapkowski

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Andrzej Sapkowski (Łódź, 21 juni 1948) is een Pools fantasyschrijver. Hij is het bekendst door zijn succesvolle boekenreeks De Hekser.

Biografie

Sapkowski studeerde economie, en voordat hij zich op het schrijven stortte, werkte hij als een hoofdvertegenwoordiger voor een buitenlands handelsbedrijf. Zijn eerste kort verhaal, De Hekser (Wiedźmin), werd gepubliceerd in Fantastyka, een toonaangevend fantasyliteratuurmagazine in Polen, in 1986 en was zowel bij lezers als critici enorm succesvol. Sapkowski heeft een cyclus of boekenreeks gecreëerd gebaseerd op de wereld van De Hekser, bestaande uit drie verzamelingen van kortverhalen en vijf romans. Deze boekenreeks en vele andere werken hebben van hem een van de bekendste fantasyauteurs in Polen gemaakt in de jaren 90 van de 20e eeuw.

Het hoofdpersonage van De Hekser is Geralt, een mutant-moordenaar die sinds zijn kindertijd is getraind…Lees verder op Wikipedia