@ppcafé: Google Maps

Google Maps is de meest toegankelijke app om kaarten, plattegronden en satellietfoto's mee te bekijken. En je kan er nog veel meer mee dan alleen maar een adres opzoeken en de route daarnaartoe vinden!

@ppcafé


 

Ken jij de naam en de stad van je vakantiehotel? Meer is er niet nodig om via Google Maps hier naartoe te navigeren. De weg kwijtraken zal dus nooit meer gebeuren!

Google Maps stippelt voor jou de meest efficiënte route uit - met de auto, de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. En als je je reis aan het voorbereiden bent, kan je via Google Maps ook al even de omgeving verkennen dankzij street view.

Heb je geen mobiel internet of gebruik je dit liever niet in het buitenland? Je kan de app ook offline gebruiken door de juiste kaart te downloaden op je toestel.

Je kunt deelnemen met elke smartphone of tablet. Het besturingssysteem is niet van belang.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via bibliotheek@dilsen-stokkem.be of 089 79 08 80. Let op: de inschrijving is pas definitief als de kostprijs van 5 euro betaald werd in de bib!

 

Voorkennis vereist

We verwachten dat je al voldoende met je toestel kan werken: je kan verbinding maken met het internet en zelf een app installeren indien nodig.

Als je ooit de lessenreeks "Handige apps in Android" hebt gevolgd zit je zeker goed!

 

@ppcafés

Deze lessen maken deel uit van het @ppcafé: een uitgebreid curusaanbod van de bibliotheek van Dilsen-Stokkem rond het gebruik van tablet, smartphone en computer.

Het @ppcafé is gezellig, laagdrempelig, degelijk en betaalbaar. Dé ideale manier om helemaal mee te raken met al die moderne technologieën.

Lees hier meer uitleg over de @ppcafés.

 

Veiligheidsvoorschriften COVID-19

  • Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 8
  • We verwachten van iedereen een goede handhygiëne
  • In de bib is een mondmasker verplicht, maar eens gezeten aan je plaats kan je dit afzetten

Het spreekt voor zich dat alleen gezonde personen naar de bibliotheek kunnen komen. Vertoon je symptomen van het coronavirus? Blijf dan thuis, contacteer je huisarts en verzorg je goed.