Toast Literair - Toast Digitaal

Goed nieuws: onze traditionele Toast Literair gaat door, maar wel volledig digitaal. We nodigen je uit in ons online literair salon met boeiende sprekers van bij ons.

Toast Literair



Een fysieke bijeenkomst in de bib is begin 2021 helaas nog steeds niet mogelijk. Dit betekent ook dat onze jaarlijkse Toast Literair niet kan plaatsvinden zoals we dat gewoon zijn.

Samen met het Davidsfonds hebben we echter gezorgd voor een meer dan volwaardig alternatief. We richten namelijk een online literair salon in met boeiende gasten uit onze eigen gemeente. Zij komen praten over een boek of een gedicht dat hen nauw aan het hart ligt of hen op een bijzondere manier geraakt heeft.

Op zondag 24/01 kan je hun inspirerende ontboezemingen online volgen, of je kan nog tot 31/01 uitgesteld kijken.

 

Onze sprekers

 • Marc Erkens, muziekfenomeen: Goede wijn behoeft geen krans en dit voormalige opleidingshoofd van het beroemde Lemmensinstituut hoeven we eigenlijk niet meer voor te stellen. Naast een onevenaarbaar muzikant en muziekkenner is hij ook een begenadigd spreker en een boekenliefhebber pur sang.
   
 • Nele Bovendeerd, lerares woord aan de kunstacademie: Deze Stokkemse dame leeft voor verhalen. Ze werkt zelf in de bibliotheek van Riemst maar is daarnaast ook verbonden aan onze kunstacademie, waar ze haar liefde voor de taal op creatieve wijze overbrengt op kinderen en volwassenen.
   
 • Arlette Venken, begeleidster van onze leesgroep: Deze bezige boekenbij zorgt naast haar job als lerares Nederlands aan de SHD en leerkracht NT2 voor anderstaligen ook voor de deskundige begeleiding van onze leesgroep, waar zij elk boek tot het gaatje uitspit en elk debat in goede banen leidt.
   
 • Petra Van Gansen, auteur: Literair talent van eigen bodem, dat koesteren we maar al te graag. In 2019 debuteerde deze docente met Wachten op een knipoog, een bijzonder knappe streek- en liefdesroman die zich afspeelt in Rotem en die al door veel van onze lezers in hun hart werd gesloten.
   
 • Jan Steegmans, bibliothecaris: Sinds afgelopen zomer staat deze literatuurwetenschapper aan het roer van onze bibliotheek, waar hij een ouderwetse liefde voor boeken, boeken en nog eens boeken (en film!) combineert met nieuwe doelen voor de bib als een plaats vol verbinding, ontdekking, ontmoeting en nog zoveel meer...
   
 • Dit alles zal in goede banen worden geleid door de onovertroffen Myriam Stinkens van de kunstacademie.

 

Inschrijven en online volgen

Je moet geen computerexpert zijn om Toast Literair online te volgen. Alles gebeurt heel simpel, en is volledig gratis.

Wil je de uitzending van ons literair salon online meevolgen? Dan moet je je inschrijven. Dat kan via dit formulier op onze website. We vragen je enkel om je naam, je telefoonnummer en je e-mailadres. Vooral dat laatste is belangrijk, want op dat e-mailadres bezorgen we je de link waar je op moet klikken om de uitzending te bekijken!

De uitzending zelf komt online op zondag 24/01 om 10.30 uur, het uur waarop Toast Literair altijd begint. Je kan ze echter ook daarna nog (her-)bekijken. De uitzending blijft namelijk nog tot en met zondag 31/01 online voor iedereen met de link.

Bij de inschrijving vragen we je ook nog om door te geven met hoeveel personen je samen naar de uitzending zal kijken. Op die manier hebben we achteraf een goed idee van het aantal deelnemers. We vragen je dan ook om de link niet door te sturen naar mensen buiten je bubbel, die op een ander toestel zullen kijken. De inschrijving is volledig gratis, dus laat hen zich liever afzonderlijk inschrijven met hun eigen e-mailadres.

Inschrijven niet meer mogelijk

 

Heb je verder nog vragen over hoe je je moet inschrijven of hoe het op 24/01 precies in zijn werk zal gaan, dan helpen we je graag verder via bibliotheek@dilsen-stokkem.be of 089 79 08 80.

 

    

In samenwerking met het Davidsfonds Dilsen-Stokkem en de Kunstacademie Dilsen-Stokkem/As