Boekvoorstelling Petra Van Gansen

Met "Wachten op een knipoog" schreef Petra Van Gansen, zelf geboren en getogen in Dilsen, een mooie roman die zich afspeelt in Rotem! Heerlijk om te lezen als inwoner van onze gemeente én om naar te komen luisteren.

petravangansen.PNG

 

Op vrijdag 31 januari komt Petra namelijk haar boek voorstellen in de bib. Hiervoor zal ze geïnterviewd worden door Kaat Vrancken, zelf bekend van o.a. haar jeugdboeken over Hannah en Cheffie. Het wordt een boeiend gesprek tussen twee vrouwen met een passie voor het geschreven woord.

Centraal staat natuurlijk Wachten op een knipoog, het verhaal waar Petra jarenlang op heeft zitten broeden. Het is een historisch liefdesverhaal dat zich ontplooit van de jaren '20 tot '50 van de vorige eeuw.

 

Het verhaal ...

petra_boek.png

De jonge Elisa wordt als weeskind opgevoed door een drukbezette vroedvrouw en groeit daardoor op met meer vrijheid dan in die tijd gebruikelijk was voor meisjes. Zo ontwikkelt ze een innige band met buurjongen Toon, met wie ze zich later verlooft.

Elisa's kleindochter Adinda schrijf dit allemaal neer in boekvorm en zo ontstaat er een intrigerende dialoog tussen het heden en het verleden. Want Adinda's leven blijkt heel sterk vormgegeven door dat van haar grootmoeder. Het verhaal zelf wordt in gang gezet door een bekentenis van Elisa's jeugdvriendin over een dramatische gebeurtenis in 1944, die je als lezer samen met Adinda vol spanning mee ontrafelt.

Knap geschreven vormt het boek ook een prachtig tijdsbeeld van onze streek zo'n 100 jaar geleden: de rol van de plattelandsdokter, het mijnverleden van Limburg, de grote impact van de Tweede Wereldoorlog, etc... dankzij de uitstekende research van de schrijfster komt het allemaal aan bod.

Ben jij benieuwd naar dit verhaal? Je kan het boek uitlenen in de bib of bestellen via de website van de schrijfster. Of komen luisteren op 31 januari natuurlijk!

 

Inschrijven voor de boekvoorstelling

Deze boekvoorstelling kan je gratis bijwonen, maar je moet je wel je plaats reserveren via http://reservaties.dilsen-stokkem.be of via bibliotheek@dilsen-stokkem.be. Meer uitleg over hoe je het online inschrijvingssysteem kan gebruiken vind je hier.