Lezing: "De journalistiek van de toekomst, de toekomst van de journalistiek"

Peter Vandermeersch, één van de grootste namen uit de hedendaagse journalistiek, buigt zich over de uitdagingen waar zowel de nieuwsmaker als het publiek mee te maken krijgt in onze gedigitaliseerde wereld.

 

Hoe gevaarlijk is fake news?
Is onafhankelijke journalistiek wel mogelijk?
Bepalen computers straks wat we wel en niet te lezen krijgen?
Verdwijnt de gedrukte krant? En zo ja, is dat erg?

 

Topjournalist Peter Vandermeersch gaat op zoek naar antwoorden. Hij vertelt over de dilemma's waar hij mee worstelt en wil graag met zijn publiek in gesprek gaan over de toekomst van de journalistiek.

Peter Vandermeersch was jarenlang hoofdredacteur van De Standaard en het NRC Handelsblad en kent het nieuwswereldje als zijn broekzak.

Tegenwoordig coördineert hij de integratie van het Ierse Independent News & Media in het internationale netwerk van het Mediahuis, maar speciaal voor deze lezing komt hij naar Dilsen-Stokkem. Wil jij erbij zijn om met hem in gesprek te gaan? Reserveer snel je plaatsen!

 

Opgelet: Wijziging locatie!

Deze lezing zou normaal gezien plaatsvinden in de leeszaal van de bibliotheek maar wegens grote belangstelling zijn we genoodzaakt uit te wijken naar Zaal Opus te Stokkem. Het volledige adres is het volgende:

Zaal Opus
Schuttersstraat 7
3650 Dilsen-Stokkem

Iedereen die zich reeds had ingeschreven, wordt hierover verwittigd.

 

Inschrijven

Deze lezing kan je gratis bijwonen, maar je moet je wel je plaats reserveren via http://reservaties.dilsen-stokkem.be. Meer uitleg over hoe je dit online inschrijvingssysteem kan gebruiken vind je hier.