Boekstart-dag

Omdat voorlezen zo ontzettend belangrijk is voor kindjes nodigen we jullie graag uit op de grote nationale Boekstart-dag, met voorleesmomenten voor de allerkleinsten, inspiratie voor de ouders en vooral … heel veel boekjes!

boekstart tafereel met kader.jpg

 

Tijdens de Boekstart-dag zetten we onze deuren wijd open voor de allerkleinsten en hun gezin. We organiseren fijne activiteiten voor baby's en peuters.

Er worden boekjes voorgelezen voor elke leeftijd, met tussendoor ook uitleg en tips over hoe je zelf ook kan voorlezen aan deze specifieke doelgroep.

We voorzien ook een gezellig leeshoekje waarin de kindjes lekker kunnen rondneuzen, plus een apart hoekje waar je je met hen kan terugtrekken als het voor hen wat te druk wordt. Daar voorzien we voor alle deelnemertjes ook een koekje en een drankje.

 

Met de Boekstart-dag richten we ons op baby's en kleuters tot 2,5 jaar, maar iedereen is welkom. Breng dus gerust ook broertjes of zusjes mee, of vriendjes of vriendinnetjes. Kinderen mogen zeker ook een knuffel of een speelgoedje meebrengen om hen op hun gemak te stellen.

 

Een middag vol (lees-)plezier is dus gegarandeerd, en alsof dat nog niet genoeg is krijg je bij het naar huis gaan nog een superleuke verrassing. Hopelijk zien we je op 18 mei in onze bib!

Deze Boekstart-dag wordt georganiseerd i.s.m. Narrata

 

Wat is boekstart?

Boekstart is een project dat ouders aanmoedigt hun kinderen zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met boekjes, met lezen en met de bibliotheek. Volgens onderzoek ontwikkelen kinderen die op jonge leeftijd in aanraking komen met (voor)lezen en boeken zich beter. Een vroege ontdekkingstocht vergroot spelenderwijs de woordenschat van kinderen en zorgt ervoor dat ze later meer leesplezier beleven.

Wil je meer weten over het project Boekstart in onze bibliotheek? Lees er hier meer over.