@ppcafé: Videobellen - VOLZET

Toch contact blijven houden in tijden van corona? Met de hedendaagse technieken is het zeer eenvoudig om elkaar te kunnen zien terwijl je belt, zodat het net lijkt alsof jullie in dezelfde kamer zitten.

@ppcafé


 

Videobellen kan je met je smartphone, maar ook met je tablet, laptop of computer. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding, een camera en één van de vele gratis apps die je hiervoor kan gebruiken.

Al deze apps werken ongeveer op dezelfde manier. Hoe precies, dat leer je tijdens dit eenvoudig @ppcafé, samen met de vele andere voordelen van videobellen. Zo kan je bijvoorbeeld ook met een hele groep tegelijk bellen!

Ideaal om het perfect veilig te houden ten tijde van corona!

Je kunt deelnemen met elke smartphone of tablet. Het besturingssysteem is niet van belang.

 

Wachtlijst

Het @ppcafé van 11/09 is volzet, maar je kan je wel nog steeds op de wachtlijst laten plaatsen via bibliotheek@dilsen-stokkem.be of 089 79 08 80. Van zodra er dan een plaatsje vrij komt, brengen we jou meteen op de hoogte!

Let op: de inschrijving is pas definitief als de kostprijs van 5 euro betaald werd in de bib!

 

Voorkennis vereist

We verwachten dat je al voldoende met je toestel kan werken: je kan verbinding maken met het internet en zelf een app installeren indien nodig.

Als je ooit de lessenreeks "Handige apps in Android" hebt gevolgd zit je zeker goed!

 

@ppcafés

Deze lessen maken deel uit van het @ppcafé: een uitgebreid curusaanbod van de bibliotheek van Dilsen-Stokkem rond het gebruik van tablet, smartphone en computer.

Het @ppcafé is gezellig, laagdrempelig, degelijk en betaalbaar. Dé ideale manier om helemaal mee te raken met al die moderne technologieën.

Lees hier meer uitleg over de @ppcafés.

 

Veiligheidsvoorschriften COVID-19

  • Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 8
  • We verwachten van iedereen een goede handhygiëne
  • In de bib is een mondmasker verplicht, maar eens gezeten aan je plaats kan je dit afzetten

Het spreekt voor zich dat alleen gezonde personen naar de bibliotheek kunnen komen. Vertoon je symptomen van het coronavirus? Blijf dan thuis, contacteer je huisarts en verzorg je goed.