@ppcafé: Streaming

De uitzending van een radio- of tv-programma meepikken? Dat doe je tegenwoordig helemaal wanneer jij dat wil door te streamen, ongeacht wanneer het programma precies wordt uitgezonden of waar je je bevindt.

@ppcafé


 

VTM Go, vrt.nu, de Telenet TV-app en Proximus Pickx, maar ook YouTube, Netflix en Spotify, podcasts en online concerten ... Streaming is heel divers. Je kan het op je tv doen, op je computer of je tablet of je smartphone, maar het gebeurt altijd via het internet.

Deze technologie die de omgang met radio en tv grondig veranderd heeft. Vroeger keek of luisterde je naar een programma op het moment dat de zender het uitzond. Later kreeg je dan de mogelijkheid dat op te nemen en zelf te bewaren.

Tegenwoordig wordt er heel veel speciaal voor jou op het internet bewaard en aangeboden. Zo kan je ervan genieten waar en wanneer je maar wil, zonder dat je eerst iets moet opnemen. En zelfs op vakantie kan je via het internet live naar al je vertrouwde programma's kijken!

Je kunt deelnemen met elke laptop, smartphone of tablet. Het besturingssysteem is niet van belang.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via bibliotheek@dilsen-stokkem.be of 089 79 08 80. Let op: de inschrijving is pas definitief als de kostprijs van 5 euro betaald werd in de bib!

 

Voorkennis vereist

We verwachten dat je al voldoende met je toestel kan werken: je kan verbinding maken met het internet en zelf een app installeren indien nodig.

Als je ooit de lessenreeks "Handige apps in Android" hebt gevolgd zit je zeker goed!

 

@ppcafés

Deze lessen maken deel uit van het @ppcafé: een uitgebreid curusaanbod van de bibliotheek van Dilsen-Stokkem rond het gebruik van tablet, smartphone en computer.

Het @ppcafé is gezellig, laagdrempelig, degelijk en betaalbaar. Dé ideale manier om helemaal mee te raken met al die moderne technologieën.

Lees hier meer uitleg over de @ppcafés.

 

Veiligheidsvoorschriften COVID-19

  • Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 8
  • We verwachten van iedereen een goede handhygiëne
  • In de bib is een mondmasker verplicht, maar eens gezeten aan je plaats kan je dit afzetten

Het spreekt voor zich dat alleen gezonde personen naar de bibliotheek kunnen komen. Vertoon je symptomen van het coronavirus? Blijf dan thuis, contacteer je huisarts en verzorg je goed.