@ppcafé: Aan de slag in de Cloud

Met de Cloud sla je je gegevens niet op je eigen computer op, maar bewaar je ze ergens op het internet. Superhandig, en na dit @ppcafé heeft deze slimme manier van werken geen geheimen meer voor jou.

@ppcafé


 

Met de Cloud wordt de ruimte op het internet bedoeld waarin je computerbestanden kan opslaan. Dat kan gaan om foto's, documenten, muziek of noem maar op.

Doordat de bestanden online staan, en niet op je eigen computer, kan je ze vanaf dan overal raadplegen waar je een internetverbinding hebt.

Wat je in de Cloud zet kan je ook delen met anderen, of je kan het net enkel voor jezelf toegankelijk houden. Ideaal ook als back-up voor je belangrijke bestanden!

Je kunt deelnemen met elke smartphone, tablet of laptop. Het besturingssysteem is niet van belang.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via bibliotheek@dilsen-stokkem.be of 089 79 08 80. Let op: de inschrijving is pas definitief als de kostprijs van 5 euro betaald werd in de bib!

 

Voorkennis vereist

We verwachten dat je al voldoende met je toestel kan werken: je kan verbinding maken met het internet en zelf een app installeren indien nodig.

Als je ooit de lessenreeks "Handige apps in Android" hebt gevolgd zit je zeker goed!

 

@ppcafés

Deze lessen maken deel uit van het @ppcafé: een uitgebreid curusaanbod van de bibliotheek van Dilsen-Stokkem rond het gebruik van tablet, smartphone en computer.

Het @ppcafé is gezellig, laagdrempelig, degelijk en betaalbaar. Dé ideale manier om helemaal mee te raken met al die moderne technologieën.

Lees hier meer uitleg over de @ppcafés.